Docutips op zondag

Vandaag heb ik een paar documentaires die ik jullie wil aanraden, het is tenslotte zondag. Dus stop een pizzatje in de oven, pak er een biertje bij en ga lekker op de bank een docu kijken. Gratis en voor niks online te verkrijgen.

Allereerst een docu waar ik in mijn eerste post al aan refereerde. PressPausePlay. Iedereen is tegenwoordig een filmmaker, muzikant of kunstenaar. Iedereen kan dat ook zijn want alle kennis en apparatuur die je daarvoor nodig hebt, is tegenwoordig vrij beschikbaar. PressPausePlay beantwoordt de vraag of dit zorgt voor een explosie van creativiteit omdat iedereen nu zijn potentie kan realiseren of zorgt dit er juist voor dat het echte talent verdwijnt in de massa. Best wel relevant voor mijn blog toch?

De tweede docu die ik jullie wil aanraden is minder relevant voor mijn blog maar fascineerde me immens. Ik kwam het tegen op Vice, waar Sander Roks net als ik gefascineerd was en de maker opbelde. Zeker lezen nadat je de film hebt gezien! Het verhaal is simpel. De maker, Marc Isaacs stond twee maanden in de lift in een Londens flatgebouw en filmden haar bewoners.

Dan als derde en als laatste een Nederlandse documentaire waarvan ik ondersteboven was toen ik hem voor het eerst zag. Het was één van de eerste docu’s die ik bewust keek en ik vermoed dat mijn liefde voor documentaire ook een beetje hier is begonnen. Alles wat we wilden gaat over mijn generatie. Een generatie die voor het eerst alles kan bereiken wat ze willen en dat levert soms meer stress op dan onze ouders ooit hadden gedacht. Inmiddels is dit thema al door vele mensen belicht, maar toen deze film uit kwam hadden ik en de mensen om mijn heen nog nooit op die manier naar onszelf gekeken. Dus heb je hem nog niet gezien. Zeker de moeite waard.

Update: Alles wat we wilden kon ik niet embedden dus klik hier om hem te kijken!

Advertenties

One thought on “Docutips op zondag

  1. Lift heb ik kort geleden voor het eerst gezien. Heel interessant, ik zou graag meer van het beeldmateriaal zien wat hij heeft geschoten. Helaas is deze korte docu ook echt kort en is er helaas een hoop waar je niet achter komt….. dat was vast de bedoeling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s