About

Ja, daar sta je dan. Op een podium, met een trofee in je handen en een applaudisserend publiek. “Ik heb het gedaan” denk je dan. “Ik heb iets bedacht, ik heb het uitgevoerd en het wordt gewaardeerd. De wereld ligt aan m’n voeten.”

Dit zijn wij heel blij, ik links, Myrthel rechts. Foto: Nick Batenburg

Dit zijn wij heel blij, ik links, Myrthel rechts. Foto: Nick Batenburg

Ik ben René, ik ben 23 jaar en ik ben langstudeerder aan de School voor Journalistiek. Laten we zeggen dat ik moeite heb met motivatie te vinden voor dingen die me niet inspireren. Maar warempel kreeg ik vorig jaar de kans een traject te volgen waarbij ik een documentaire mocht maken. Dat was wel iets voor mij dacht ik. Samen met mijn partner in crime Myrthel van der Ploeg schreef ik mij in en maakte we een documentaire. Aan het einde van het traject vertoonden we deze tezamen met onze klasgenoten in het Louis Hartlooper Complex. Onze documentaire werd daar door een vakjury benoemd als de beste.

Het zou niet eerlijk zijn te zeggen dat je daar niet een beetje arrogant van wordt. Heel even denk je dat het leven van faam en weelde je nu komt aanwaaien. Nou daar waren we snel vanaf hoor. Want afgezien van dat het maken van een documentaire een emotionele achtbaan was moesten we nu ook nog de documentaire de wereld in slingeren. En dat gaat minder gemakkelijk dan gedacht.

Dus ik dacht. Ik schrijf die verhalen hier op. Een kijkje achter de schermen. Hoe ik mij en mijn documentaire hoereer voor het grote publiek. En dan maar hopen dat ik daarna in deze bio durf te zeggen; ik ben René, 23 jaar en een jonge filmmaker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s